Mannerheimintie 14:n harvinaislaatuinen uudisrakennushanke käynnistyy: PwC ankkurivuokralaiseksi

Sponda Oy
Lehdistötiedote
17.10.2023 klo 7.00

Mannerheimintie 14:n harvinaislaatuinen uudisrakennushanke käynnistyy: PwC ankkurivuokralaiseksi

  • PwC muuttaa toimistonsa Helsingin keskustaan, Spondan Mannerheimintie 14:ään suunnittelemaan korkealaatuiseen ja huippuvastuulliseen uudisrakennukseen – Signeen.
  • Signe on nyt lähes 50-prosenttisesti vuokrattu.
  • Vuonna 2026 valmistuva Signe korvaa tontilla olevan nykyisen, elinkaarensa lopulla olevan toimitilarakennuksen.
  • Signe tavoittelee huippuluokan vastuullisuutta: Platina-tason LEED-sertifikaattia, A-tason energialuokitusta sekä kultatason WELL-sertifikaattia.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on allekirjoittanut konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC:n kanssa sopimuksen, jonka perusteella PwC vuokraa uudet toimitilansa Spondan Helsingin keskustaan, Mannerheimintie 14:ään suunnittelemasta uudesta Signe-toimitalosta.  Huippulaadukas ja korkeimmat kestävän rakentamisen standardit täyttävä uudisrakennus tulee korvaamaan nykyisen kiinteistössä sijaitsevan, elinkaarensa lopulla olevan toimitalon.

Sopimuksen myötä talon vuokrausaste rakennushankkeen käynnistyessä on noin 50 prosenttia. Uudisrakennukseen suunnitellut edistykselliset tilaratkaisut ja vastuulliset materiaalivalinnat tulevat lisäämään talon energiatehokkuutta. Maksimaalinen muuntojoustavuus sekä tilojen käyttäjien hyvinvointi ovat myös olleet keskeisessä roolissa talon suunnittelussa. Uudishankkeen rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2023 ja hanke valmistuu vuoden 2026 lopulla.

Ankkurivuokralaiseksi tuleva PwC painotti toimitilavalinnassaan niin vastuullisuus- ja laatuominaisuuksia kuin toimitilan keskeistä sijaintia. PwC:n käyttöön tulevat tilat on suunniteltu tukemaan työntekijöiden monimuotoisia työskentelytarpeita ja -tapoja. Viihtyisä ja inspiroiva työympäristö edistää luovuutta ja tuottavuutta tarjoten mahdollisuuden vaativaan asiantuntijatyöhön sekä yhteisöllisyyden edistämiseen.

“Halusimme löytää toimitilat, jotka täyttävät vastuullisuus- ja energiatehokkuuskriteerimme sekä korkeat laatuvaatimuksemme. Tämän lisäksi toimiston monipuoliset ja muuntojoustavat tilaratkaisut, helppo saavutettavuus sekä lähipalveluiden monipuolisuus ovat meille tärkeitä asioita niin henkilökunnan hyvinvoinnin kuin tulevaisuuden rekrytointiemme kannalta. Uskomme keskeisen sijainnin olevan etu myös asiakkaillemme. Olemme todella innoissamme siitä, että uusi toimitilamme tarjoaa meille kaiken tämän kaupungin parhaalla sijainnilla”, sanoo PwC:n toimitusjohtaja Kauko Storbacka.

”Olemme iloisia ja ylpeitä voidessamme toivottaa PwC:n tervetulleeksi Signen ankkurivuokralaiseksemme. Heidän toimitilavalintansa osoittaa luottamusta ydinkeskustan houkuttelevuuteen alueena, joka tukee yritysten menestystä. Laadukkaille, vastuullisille ja keskeisellä paikalla sijaitseville toimitiloille on erittäin vahva kysyntä yritysten parissa, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen houkuttelevat ja viihtyisät työympäristöt vahvistamaan yhteistyön tekemistä sekä yrityskulttuuria”, sanoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Signeä kehitetään kestävyyden ja korkeimpien laatustandardien mukaisesti

Signe-hanke on merkittävä investointi Helsingin ydinkeskustan kehittämiseen, jossa korkeatasoisille toimisto- ja liiketiloille on kasvava kysyntä. Uudisrakennuksen myötä yksi Helsingin keskustan tärkeimmistä kortteleista kokee merkittävän muodonmuutoksen. Samalla Mannerheimintien ja Kalevankadun kulma eheytyy kaupunkikuvallisesti, kun uudisrakennus myötäilee naapuritalojen julkisivujen rytmitystä ja korkeutta. Avoin ja aiempaa korkeampi maantasokerros tulee sisältämään liike- ja ravintolatiloja ja elävöittämään katutilaa jalankulkijan näkökulmasta.

Uudisrakennus on kehitetty elinkaareltaan mahdollisimman vähähiiliseksi, ja esimerkiksi rakennuksen neliöpohjaiset materiaalipäästöt (kgCO2e/n-m2) ovat 31 % pienemmät verrattuna tavanomaiseen toimistorakentamiseen. Nykyistä rakennusta purettaessa huolehditaan, että purkumateriaali kierrätetään tai käytetään uudelleen, eikä purkamisessa synny juurikaan loppusijoitettavaa jätettä. Tavoitteena on muun muassa, että nykyisen rakennuksen julkisivun luonnonkivet tulevat päällystämään uudisrakennuksen terassilattioita.

”Helsinkiä tulee kehittää kestävästi ja jatkuvasti palvelemaan kaupunkilaisten, yritysten ja siellä työskentelevien muuttuvia tarpeita. Tämä kehitystyö edellyttää kiinteistöomistajien, kaupungin ja muiden kaupungissa toimivien yritysten yhteistyötä, johon Sponda on vahvasti sitoutunut. Kiinteistönomistajana me haluamme tukea keskustan elävöitymistä ja kehittymistä tuomalla kiinteistöihimme tunnettuja, houkuttavia brändejä ja toimijoita sekä keskustaa elävöittäviä palveluja ja toimintaa. Näemme paljon potentiaalia tällä saralla ja teemme jatkuvaa kehitystyötä keskustan kiinteistöissämme”, Hohenthal jatkaa.

Valmistuessaan Signe tulee olemaan yksi ydinkeskustan energiatehokkaimmista rakennuksista, joka tavoittelee korkeimpia kestävän kehityksen tunnustuksia, muun muassa LEED Platinum -tason ympäristösertifikaattia, A-tason energialuokitusta ja Gold-tason WELL-sertifikaattia, joka varmistaa, että työympäristö tukee työntekijöiden hyvinvointia.

Sponda on Blackstonen, maailman suurimman vaihtoehtoisten sijoitusten omaisuudenhoitoyhtiön portfolioyhtiö. Blackstone on investoinut kuuden vuoden ajan Spondan kautta Suomen ja etenkin pääkaupunkiseudun kiinteistöjen kehittämiseen.

Ladattavaa kuva-aineistoa >>

Sponda Oy

Lisätietoja: 
Anita Riikonen, Brändi- ja viestintäpäällikkö, Sponda Oy, puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.

Ota yhteyttä

Toimistotilat:

 

Liiketilat:

 

Median yhteydenotot: