Raskaspurkuvaihe käynnistyy

Työt Signen työmaalla osoitteessa Mannerheimintie 14 ovat edenneet raskaspurkuvaiheeseen, josta aiheutuu ajoittain melua ja tärinää.

Raskaspurku eli vanhan rakennuksen kantavien rakenteiden ja julkisivujen purkaminen alkaa 15. tammikuuta, ja työ kestää elokuun 2024 loppuun asti.

Työt tehdään viranomaisten myöntämän luvan mukaisesti arkisin kello 7.00–22.00. Pääosin purkutyöt tehdään nakertavalla työmenetelmällä, mistä ei aiheudu merkittäviä meluhaittoja. Osittain purkutyössä tarvitaan hydraulista piikkausvasaraa. Sitä ei käytetä kuitenkaan kello 18 jälkeen, eikä se ole jatkuvassa käytössä. Viikonloppuisin työmaalla ei tehdä melua aiheuttavia töitä.

Purettavasta rakennuksesta paljon materiaalia uusiokäyttöön

Elinkaarensa lopulla olevassa purettavassa rakennuksessa on paljon arvokasta materiaalia, jota on mahdollista uusiokäyttää. Kaikki tällainen materiaali on otettu luonnollisesti tarkasti talteen.

Esimerkiksi julkisivun graniittilevyjä on irrotettu peräti noin 1 000 neliömetrin verran. Suomalaisesta graniitista valmistetut 40 mm paksut laatat on tarkoitus käyttää Signen kattoterassin lattiapintoina sekä mahdollisesti muuallakin uudessa rakennuksessa.

Purettavan rakennuksen sisätiloissa taas on käytetty paljon marmoria niin seinä- kuin lattiaverhoiluissa. Marmorilaatat on pyritty irrottamaan ehjinä, ja niitä käytetään ensisijaisesti uudisrakennuksen sisätiloissa sekä Forumin tiloissa.

Mainittujen luonnonkivimateriaalien lisäksi tiloista on viety uusiokäyttöä varten pois monenlaista muutakin vielä käyttökelpoista tavaraa, kuten keittiökalusteita, väliovia ja sisälasiseiniä.

Sponda on sitoutunut kestävän purkamisen green deal -sopimukseen, ja Signe-hankkeen purkujätteestä pyritään kierrättämään ja uusiokäyttämään peräti 99 prosenttia.

Ota yhteyttä

Toimistotilat:

 

Liiketilat:

 

Median yhteydenotot: