Muutoksia liikennejärjestelyihin Mannerheimintie 14:n edustalla​​​​​​

Signen rakennustyömaalla on nyt käynnissä elinkaarensa lopulla olevan toimitilarakennuksen purku. Pääurakoitsijamme Jatke Toimitilat Oy on käynnistänyt työt haitta-aineiden purulla. Sen jälkeen alkaa niin sanottu kevytpurkuvaihe, jonka aikana puretaan esimerkiksi talotekniikka ja kaikki ei-kantavat rakenteet. Kyseisen vaiheen jälkeen rakennuksesta on jäljellä enää vain betonirunko, välipohjat sekä kantavat seinät. Tämä vaihe saadaan päätökseen helmikuussa 2024. 
  
Töiden käynnistyminen näkyy lähipäivinä hyvin konkreettisesti myös rakennuksen ulkopuolelle, kun rakennustyöt aiheuttavat joitain muutoksia liikennejärjestelyihin kiinteistön edustalla. Jotta kevyen liikenteen on edelleen mahdollista käyttää kyseistä kohtaa Mannerheimintiellä, rakennamme sitä varten jalankulkuputken. Putkesta ja työmaa-aidoista tehdään visuaalisesti mahdollisimman miellyttävät brändi- ja designtoimisto BONDin suunnittelemien pintojen avulla. 
 
Rakennustyömaan vaikutukset liikennejärjestelyihin: 

Poikkeavien liikennejärjestelyiden rakentaminen aloitetaan Mannerheimintiellä 13.11.2023 alkaen, ja erityisjärjestelyt ovat voimassa koko hankkeen ajan, eli arviolta lokakuulle 2026 asti. 

Moottoriajoneuvot: 

  • Moottoriajoneuvoille on käytössä vain vasemmanpuoleisin ajokaista välillä Mannerheimintie 14–18 pohjoisesta etelän suuntaan ajettaessa. 
  • Mannerheimintien ja Kalevankadun risteyksessä työmaaliikenne liittyy ajoneuvoliikenteeseen. 
  • Moottoriajoneuvojen pysäköintipaikat poistuvat käytöstä välillä Mannerheimintie 18–20 pois lukien liikkumisesteisten pysäköintipaikat Mannerheimintie 20:n kohdalla. 
  • Lisäksi moottoripyörien pysäköintipaikat poistuvat käytöstä välillä Mannerheimintie 14–16. 

Polkupyöräliikenne ja jalankulku: 

  • Jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan jalankulku- ja pyöräilykatokseen Mannerheimintie 14–16:n kohdalla. 
  • Työmaaliikenne risteää jalankulku- ja pyöräliikenteen kanssa, joten työmaan edustalla, sekä jalankulku- ja pyöräilykatokseen mentäessä ja sieltä poistuessa pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Liikenteenohjaajat pysäyttävät jalankulku- ja pyöräilyliikenteen, kun työmaalle saapuu tai poistuu ajoneuvo. 
  • Kolmensepänaukion ja Mannerheimintie 14:n välinen suojatie poistuu käytöstä. 

Joukkoliikenne: 

  • Ei vaikutuksia joukkoliikenteeseen tai bussipysäkkeihin. 

Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla. 
 
Lisätietoja työmaasta ja liikennejärjestelyistä: työpäällikkö Janne Hahko, Jatke Toimitilat Oy,
puh. 010 7737000 (vaihde), signe@signe.fi

Ota yhteyttä

Toimistotilat:

 

Liiketilat:

 

Median yhteydenotot: